Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов призна, че не е искал такова начало на шампионата в България. „Ловчанлии” приемат ЦСКА на 11 август в дербито на първия кръг от есенния полусезон. Седмица по-късно гостуват на Вихрен в Сандански, а в третия кръг домакинстват на Левски.

„Не беше такова моето желание. Жребият можеше да бъде и по-добър. Но всяко зло за добро. Ако стартираме с шест точки от тези два мача, вече ще бъде съвсем друго. Не мога да кажа, че за нашия тим е плюс това, че сериозните съперници ни гостуват през есента. Все пак през втория полусезон, който е по-важен, ние гостуваме. Но всичко зависи от нас, всичко е в наши ръце”, коментира Стоилов пред Гонг.

„Мачът с ЦСКА е след срещата-реванш от първия предварителен кръг на УЕФА, така че няма нищо смущаващо. Около двубоя с Левски, ще играем във втория предварителен кръг, тогава ще имаме малко по-големи притеснения. Хубаво е обаче, че играем в началото със силните отбори, тъй като тогава не са толкова тежки противниците в УЕФА”, заяви мениджърът на „оранжевите”.

На 26-и юли ловчанлии ще играят срещу Левски в мач за Суперкупата на България. „Ще излезем мобилизирани и ще играем за победа. Все пак този трофей е престиж, който остава в историята”, каза още Стоилов. Той съобщи, че селекцията в Литекс е почти приключена, като остава да бъде привлечен само още един футболист, който да подсили защитата на състава. „Надявам се до средата на следващата седмица да има яснота по този въпрос”, заяви шефът на „оранжевите” и добави, че Литекс няма интерес към нападатели.