Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев беше категоричен, че независимо от новите попълнения и окомплектоването на отбора, младите футболисти ще получават шанс при него.

„Сините“ гостуват на Локомотив Пд в неделя, 23 август, от 20:00 часа. Срещата от 6-ия кръг на А група ще можете да проследите по Diema sport 2, Gong Play, Дарик радио, както и минута по минута в Gong.bg.

„Настроението ние винаги си го имаме, особено когато побеждаваш. Доколко влияе на представянето на даден отбор, мисля, че по-важно е качествата, които притежават играчите. Много е важно да има равностойност в отбора, това вдига качеството на самите играчи, а след това и качеството на самия отбор“, сподели Стойчо Стоев, който коментира пред медиите и състоянието на играчите си.

„Надявам се, Умар и Бедоя да са в нужното състояние, за да помогнат на отбора. Надявам се теренът в Пловдив да е в добро състояние, за да се играе добър футбол. Ще е добре и за двата отбора. Ще видите утре кой ще води атаката. Надявам се и в бъдеще новите играчи да донесат нужната острота в този план.“

„От два месеца се спрягат имена, трудно е привличането на какъвто и да е футболист в момента. Може би България не е добра дестинация, а може и финансовите аспекти не ги задоволяват. Дано имаме яснота в следващата седмица. Твърде е рано, твърде е рано, за да кажа какви са качествата на новите. Ако искам Бедоя да го използвам в бъдеще, едно ранно пускане сега, ще бъде риск“, коментира още наставникът на „сините“.

„Нямам колебания, в главата съставът ми за Локо Пд е измислен, тези, които влизат в отбора, надявам да се донесат нужната класа, за да има по-голяма вариативност. „Напълнили джобовете“ е много силно казано, по-скоро едно успокоение, защото вече ги няма тези закъснения на заплатите, които ги имаше в миналото. Това дава спокойствие, че когато в клуба има финансов стабилитет, за тях остава само да се представят добре спортно-технически.“

„Младоците пак ще играят, мое решение е колко и кога, но няма да загърбя тези млади играчи. Ще им давам шансове, да се развиват.“

„Локомотив Пд не са отбор за пренебрегване, играят добър футбол, събраха опитни състезатели, играят агресивно. Тези две точки, които имат, не отговарят на техния потенциал, за мен са добър отбор“, завърши Стоев.