Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев потвърди, че нападателят на тима Наско Курдов пропуска със сигурност дербито с Литекс в неделя, докато другият нападател в селекцията на специалиста Умар Диаби е под въпрос.

„Наско Курдов няма да играе срещу Литекс. Той не е започнал тренировки все още, колкото до Диаби, той е на кантар, коментира Стоев на брифинга преди двубоя в Ловеч.

Наставникът на „сините“ допълни още, че появилите се спекулации днес, че Левски желае нападателят на Литекс Асприля, не са верни.

„Всеки мач си има някаква значимост и стойност, независимо дали е срещу Литекс или Пирин. Отиваме спокойни и уверени да играем срещу един добре изглеждащ в момента отбор. Надявам се да спрем Асприля. Той е качествен състезателен и в атакуващ план е един от най-добрите футболисти в България. Не знам откъде излязоха информациите за интерес към него. Всеки добър футболист е добре дошъл в Левски, но тези информации не са излизали от мен“, каза още той.

„Има много кръгове до края. Първенството е равностойно, може би към март или април ще бъде ясно кои ще се борят за титлата. При нас целта винаги е била една – излизаш и побеждаваш. Когато извоюваш повече победи е нормално да си по-близо до върха. В момента сме на едно добро място, надявам се да продължаваме в тази насока. Като изпълнители надали ще има фрапиращи промени в състава, в сравнение с последния мач.“

„Гледам да не коментирам съдиите. Със сигурност е имало моменти, когато не са ми харесвали, но не съм ги коментирал. Целта им е да помагат на двата отбора, за да се получи един добър мач.“

„Всеки един отбор трябва да може да се противопостави на един противник, да успее да се противопостави на силните му страни. Затова футболът е интересен, защото независимо от състоянието на отборите, всичко може да се случи“, каза още наставникът на Левски.

Дербито между Литекс и Левски е в неделя от 20 часа на Градския стадион в Ловеч и може да наблюдавате пряко в ефира на Diema Sport 2, както и платформата Gong Play.