Наставникът на Миньор Стойчо Стоев говори на пресконференция за неделния сблъсък с Левски от 20 кръг на „А“ група, съобщава официалният сайт на перничани.

„Всеки отбор се стреми да покаже добро лице срещу класен съперник катоЛевски. Надявам се с добра игра да успеем да зарадваме феновете си и всички, които обичат футбола в Перник. Трудно ми е да гадая дали ще можем да надхитрим Левски. Сигурно е, че ще се опитаме да се възпротивим. ЗаЛевски всеки мач е важен, защото целта им е изключително висока. Така всички мачове за тях са ценни”.

„Ние се стремим да покажем един добър футбол, пък да видим какво ще се получи. В момента не е толкова лесно да гадаем дали ние първи ще получим гол, или те. Футболът се брои на голове и най-важен е крайният резултат. Левски и срещу Черно море поведе с 2:0, но след късен гол за 2:1 трепереше в края. Основното, което искаме от футболистите, е да играят добре. Всеки клуб си има някакви проблеми и в някаква степен това се отразява на играчите. Те знаят, че от такъв мач могат само да извлекат дивиденти“, добави той.

„Най-важното в един двубой е физически да са възстановени футболистите. В момента ритъмът на мачовете е през няколко дни. При нас малко по-трудно става възстановяването. Важно е ключовите играчи да са добре и да мога да ги ползвам – Траянов, Бибишков и Том. И тримата имат известни проблеми, но се надявам до неделя да са на линия. Няма шанс нашите момчета да се уплашат, защото са играли много мачове с Левски. При боксьорите това значи, като излизат срещу Кличко – направо да не излизат. Това е едно съревнование, това е футболът.“

Стоев коментира и наряда на съдията Таско Тасков, който ще ръководи двубоя. Ето и мнението на старши треньора: „Искам след мача и двата отбора да кажат – да, съдията се справи в мача и нямаме забележки“ „Публиката трябва да поддържа тонуса на играчите през целия мач. Играчите ни имат най-голяма нужда от подкрепа, когато отборът не върви“, завърши пресконференцията Стоев.

Ето и групата за мача с Левски: вратари: Чворович, Банков. Полеви: Христозов, Стойчев, В. Василев, Михов, Бумела, М. Василев, Том, Бибишков, Траянов, Илиев, Иванов, Павлов, Хаджиев, Марков, Цветков, Стоянов, Брахими, Йорданов.