Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев не пожела да сравни себе си с Луис ван Гаал, който също е подложен на голямо напрежение и критика след последните мачове на Манчестър Юнайтед. Наставникът на „сините“ обаче прие с чувство за хумор подобен журналистически въпрос по време на пресконференцията преди мача със Славия този уикенд.

Стойчо Стоев обяви, че Георги Костадинов със сигурност пропуска най-старото столично дерби. „Сашо Александров не е напълно готов, но ще видим на днешната тренировка и Де Ноойер няма да участва“, коментира треньорът.

Славия посреща Левски в събота, 19 март, от 14.00 часа в мач от 26-ия кръг на А група. Двубоя ще можете да гледате по Gong Play и Diema Sport. Мачът ще бъде предаван на живо по Дарик радио, както и минута по минута в Gong.bg.

„Ще бъде един сериозен мач, Славия вървят добре, имат си своите апетити за класиране в европейски турнири, надявам се времето и теренът да позволят да се получи добър двубой. Определено новият треньор промени някои неща, внедрил е новости техният руски треньор. Славия се опитва да играе добър футбол. Сега, освен директния футбол, се опитва и да комбинира, което е заслуга на техния треньор. Нашите играчи са запознати с тези промени“, коментира още Стоев.

„Не говорим за отнетите точки, това е хипотетично, за нас е по-важно във всеки мач да се стремим да побеждаваме, въпреки че звучи клиширано. Напълно е възможно да има промени в състава. Може би утре на терена ще видите дали ще има промени. Опитахме се през тази седмица да направим някои промени, може да направя, но може и да не направя. Ще видите.“

„Георги Костадинов и Де Ноойер не са играли заедно, те не са участвали като двойка вътрешни халфове този сезон. В резултат на това се опитваме да интегрираме друга двойка футболисти.“

„Какво говори президентът на Славия, не би трябвало футболистите ни да се интересуват от това. Всеки има право да говори каквото си реши.“

„Венци Христов влиза в оптимална форма. В Риека и в албанския отбор не беше взимал достатъчно участие и се беше отразило, но виждам, че с всеки мач ще се представя по-добре и по-добре.“

„Левски трябва да налага стила си на игра още от първите минути. Тимът трябва да показва 90 минути свето лице. Не е лесно да поддържаш 90 минути едно и също лице, тъй като имаш и противник, който се опитва да се представи също“, допълни Стоев.

„Мисля, че ще е кощунство да се сравнявам с Луис ван Гаал. Въпреки критиките сега към него, той е специалист от световно ниво. Може би в топ 10. Много ми се иска да имам прилики, а и разлики с Луис ван Гаал. Знам, че той налага много млади футболисти, във всички отбори, в които е бил. Сега виждаме и двама, които налага в Манчестър Юнайтед, а от друга старана са дадени 300 милиона за трансфери. Всеки треньор минава през много перипетии в своята кариера“, завърши Стойчо Стоев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS