С привличането на нападателя Крум Бибишков ще бъде запълнена дупката в нападението на Миньор Перник, каза старши треньорът на винкелите Стойчо Стоев на пресконференцията преди гостуването на новака Светкавица Търговище в неделя в двубой от втория кръг на А група.

„Седмицата започна неприятно за нас заради травмите, но с привличането на Бибишков ще запълним тази празнина в нападението. Труден мач ни предстои срещу противник, който ще иска да се докаже в А група, те ще са и домакини, еуфорията там ще е голяма. Мачът ще бъде в Търговище, това са последните новини, които са дошли при нас”, обясни Стоев.

„Желанието на Светкавица за игра ще бъде голямо. Като отбор не са толкова лоши, опитват се да играят, агресивни са. Мисля, че Миньор с времето набра някакво самочувствие и не виждам от какво да се притеснява. В Търговище се очаква да стане празник”.

Наставникът на жълто-черните обясни каква е и ситуацията около Ванче Траянов, който има два договора – с Миньор и Черноморец Бургас. В момента се водят преговори между двата клуба за правата му. Стойчо подчерта, че желанието на футболиста е да остане в Перник.

„Илиев още не е готов. Въндев и Аджов също са проблемни. Аджов ще играе с приспособление за раменната става. Рангелов отново има скъсване, при него трябва да се направи специална програма. По време на подготовката нямаше никакви оплаквания, но сега пак се обадиха контузиите му”, каза още Стоев.

Групата на Миньор Перник за мача със Светкавица Търговище: Чворович, Банков, Златков, Стойчев, Христозов, Марков, Том, Ив. Стоянов, Василев, Бибишков, Салас, Брахими, Божиков, Михов, Павлов, Въндев, Цветков, Аджов, Йорданов.