Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Малденов заяви след равенството с Литекс, че въпреки загубените две точки, „армейците” ще бъдат шампиони в края на сезона.

„Първо искам да изкажа своята благодарност на феновете, които ни подкрепяха от първата до последната минута. Заради тази публика сме длъжни да спечелим титлата. Колкото до самия мач, той беше повече тактически. Нито един от двата тима, в нито един момент от мача не пое някакъв риск”, коментира Младенов.

„Направихме всичко възможно да се възползваме от численото преимуществото. След като променихме схемата наистина имахме възможността да отбележим гол чрез Велизар и Неи, но просто щастието не беше на наша страна”, продължи специалистът.

„Не се случи нищо фатално и страшно. Това е футбол и не е странно да направиш равен с Литекс. Да, на мен не ми е приятно, че загубихме две точки, но и това се случва. Продължаваме напред, целта е ясна и ние ще е гоним до последния кръг. Убеден съм, че накрая ще бъдем там, където се намираме в момент”, изрази увереност наставникът на „армейците”.

Младенов коментира и ситуацията около трансфера на Велизар Димитров в унгарския Залаегерсег.

 

„Ако сделката вече е факт, Велизар може да замине за Унгария и да играе в местното първенство. Единствената пречка ще бъде, ако те играят в УЕФА защото той няма да може да участва, тъй като днес взе участие в мач от нашия шампионат. Дали заминава или не обаче аз не мога да ви отговоря. Може би ще стане така, че ще трябва да се разделим и с него от понеделник. Пожелавам успех както на него, така и на Вальо Илиев. Ще се радвам, ако успеят да продължат успешно кариерата си зад граница”, завърши Младенов.