Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов успокои феновете и всички, които обичат „армейския” клуб, че въпреки развихрилите се слухове, които се ширят в България, няма намерение на изостави отбора, а помоли единствено за спокойствие около него и футболистите на тима.

Наставникът на червените свика специален брифинг в Испания, за да опровергае появилите се спекулации. Младенов бе категоричен, че всички тези информации не отговарят на истината и заяви, че отборът продължава да се готви за предстоящия полусезон.

Старши треньорът увери привържениците на червените, че климатът в отбора е много добър и с играта си при през пролетта ЦСКА ще докаже, че заслужава 31-та си шампионска титла.

По-рано днес в медиите у нас се появиха слухове, че наставникът е разочарован от всичко, което се случва около клуба и дори обмисля възможността да напусне.

„През последните дни, доколкото имам информация тук в Испания, ЦСКА се превърна в една от основните теми. Много от публикациите преувеличават действителността. И съвсем откровено, това не помага на отбора. Ето защо, искам да успокоя феновете и всички, които обичат ЦСКА, че климатът в отбора е много добър и футболистите подхождат с нужната отговорност и дисциплина. Подготовката протича според планираната програма, а условията, и в Турция, и тук в Испания са много добри. Това несъмнено даде своето положително отражение в мачовете от турнира в Пего, който ЦСКА спечели”, каза пред българските журналисти в Испания Стойчо Младенов.

„За да продължим подготовката в такъв дух, отборът има нужда от повече спокойствие, затова ръководството ще се опита да го осигури. А за тези, които със задоволство смятат, че това напрежение ще се отрази негативно върху изпълнението на целите на отбора, ще кажа само едно - през пролетта ЦСКА ще запази лидерската си позиция и с резултатите си ще докаже, че заслужава шампионската титла”, добави наставникът на „армейците”.

„Предпочитам оттук нататък да коментираме само спортно-техническите неща. Виждате, че всеки играч се опитва да докаже себе си, така че аз за футболистите мога да кажа само добри неща. Климатът и условията са на нужното ниво. Не искам да коментирам неща, които нямат нищо общо с действителността. Ръководство, треньори и футболисти са едно цяло и се надявам занапред да коментираме само играта и да се концентрираме върху работата, която ни престои, за да постигнем необходимите цели.”

„Нормално е, човешки създания сме, мислим и разсъждаваме, но до момента не съм видял играчите да са загубили своето желание за работа, но пак казвам, че няма как да не им се отрази всичко, което се случва. Преди всичко обаче ни е нужно спокойствие, за да стартираме и завършим шампионата успешно”, завърши Стойчо Младенов.