Новият наставник на ЦСКА Стойчо Младенов привика двама футболисти от катарската школа да се готвят с първия отбор на „червените“. Това са Седерик Чуто и Ибрахима Драме. Чуто изкара част от подготовката с ЦСКА в Турция. Десният бранител впечатли с изявите си треньорското ръководство на „червените“, но в един момент престана да се готви с представителния отбор. Високият нападател Ибрахима Драме пък напълни душата на феновете по време на контролата на ЦСКА срещу Бдин Видин. Тогава Драме се появи на смяна в третата третина на двубоя и наистина показа завидни умения, които накараха запалянковците да му ръкопляскат при всяко докосване на топката. Сенегалецът Драме е роден през 1995 година. Има огромна вероятност в негово лице да се потърси заместник на контузилия се срещу Черноморец испанец Иван Боладо.

Все още в ЦСКА търсят варианти да използват африканците в официални мачове на първия отбор. В момента „червените“ са запълнили квотата си за чужденци извън Европейския съюз, като такива футболисти са Присо, Мораес и Адемар. Има вариант обаче Драме и Чуто все пак да бъдат използвани.

Според информация на Гонг „червените“ имат възможност да картотекират неограничен брой чужденци в школата си. Драме и Чуто попадат в тази категория, тъй като са малки на години. Двамата ще могат да играят за юношите и да бъдат използвани от Стойчо Младенов. Това обаче може да се случи само при положение, че един от тримата футболисти – Присо, Адемар и Мораес не попадне в групата на първия отбор за официален мач. Едва тогава някой от младите африканци може да вземе участие в срещата, тъй като трябва да се спази правилото за участие на най-много трима чужденци извън ЕС в официалните срещи на отбора.