Новият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов започна с победа втория си престой начело на тима от Борисовата градина. "Червените" победиха Литекс с 2:0 в дербито на 18-тия кръг на А група.

Това бе и първа победа откакто през зимната паузаначело на клуба дойде новото ръководство. В предните два мача през полусезона "армейците" завършиханаравно с Черно море у дома и като гости на Локомотив Пловдив.

Головете отбелязаха Еуген Трика в 40-тата минута и Евгени Йорданов в 79-вата.

Вдъхновени от треньорската смяна играчите на ЦСКА започнаха мача по-активно. Още в петата минута на двубоя домакините имаха претенции за дузпа, след като Велизар Димитров се строполи в наказателното поле на Литекс. Италианският съдия Матео Трефелони реши, че няма нарушение правилата и играта продължи.

В десетата минута след комбинация между Тиаго Силва и Велизар Димитров Флорентин Петре се озова на стрелкова позиция, но ударът му мина вдясно от вратата.

В 19-тата минута Петър Занев от Литекс среля опасно от границата на наказателното поле, топката премина над горната греда на Ивайло Петров.

Грубата игра доведе до редица влизания на лекарските екипи на терена и контузии на играчи и от двата отбора. В 25-тата минута Велизар Димитров бе изведен на носилка, на негово място влезе Еуген Трика.

В 38-тата минута след добра атака на ЦСКА отляво топката бе подадена към Йордан Тодоров, той нахлу в наказателното поле, но не успя да отправи силен удар към вратата и Тодор Тодоров спаси.

В 40-вата минута зрителите станаха свидетели на превърналите се в традиционни през есента румънски голове. Флорентин Петре изпълни фаул в близост до наказателното поле, той залепи топката на главата на намиращия се в наказателното поле Трика и последният с глава прати топката в далечния ъгъл на вратата на Тодоров.

Нервите на непрестанно даващия наставления на играчите си Люпко Петрович не издържаха и той смени игралия слабо Ивелин Попов още преди настъпването на почивката. На негово в игра се появи Станислав Манолев.

В добавеното време на първото полувреме току що влезлият Манолев бе фаулиран грубо от Тиаго Силва. Потърпевшият се изправи и изрита бразилеца, на негова помощ се притече сънародникът му Моралес и на свой ред се сдърпа с Манолев. В крайна сметка жълт картон получи само Тиаго Силва.

В 51-вата минута Тиаго Силва открадна топката от Берберович и опита да изведе Евгени Йорданов, но топката бе дълга и вратарят на Литекс улови.

В 58-мата минута след центриране от фаул защитниците на ЦСКА се паникьосаха и не успяха да избият добре топката, но никой от гостите не успя да отправи удар към вратата.


В 61-вата минута „оранжевите” стигнаха до най-чистото си положение в мача. Бразилецът Бето остана очи в очи с вратаря на ЦСКА Ивайло Петров и технично опита да го прехвърли, но със сетни сили стражът успя да избие топката в корнер.

Грубостите продължаващи и през второто полувреме доведоха до нови принудителни смени. Накуцвайки терена напуснаха Петре от домакините и капитанът гостите Небойша Йеленкович.

В 79-тата минута двойно подаване между Роберт Петров и Тиаго Силва остави сам македонеца на лявото крило, той центрира в наказателно поле, там Евгени Йорданов изпревари защитата на Литекс и прати топката в мрежата на Тодоров.

До края на мача по-дейния отбор на терена бяха гостите, но не успяха да стигнат до реална голова заплаха.

След тази победа 30-кратните шампиони на България се завърнаха на второто място в класирането. ЦСКА е с равен брой точки с Локомотив София, но заема втората позиция благодарение на по-добрата си голова разлика. "Армейците" изостават на 6 точки зад шампионите отЛевски.

Съставите на двата отбора:

ЦСКА: 12.Ив. Петров, 3.Тунчев , 4.Моралес (63’ - 21.Удоджи), 5.Котев, 8.Димитров (25’ - 19.Трика), 10.Г. Илиев, 15.Р. Петров, 17.Йорданов, 18.Петре (63’ - Юруков), 27.Тиаго Силва, 30.Тодоров

ЛИТЕКС: 12.Тодоров, 2.Р.Попов, 3.Желев, 4.Сичеро, 8.Уелингтом, 10.Сандриньо, 11.Бето да Силва, 23.Йеленкович (66’ - 20.Бандаловски), 29.Занев, 32.Ив.Попов (41’ - 16.Манолев), 33.Берберович