Изразените публично различия могат само да ни направят по-силни, заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов в открито писмо, изпратено до медиите в България.

Стойчо Младенов призова всички, които обичат ЦСКА, да запазят спокойствие и увери привържениците, че отборът ще направи необходимото да запази лидерската си позиция в класирането и да финишира убедително първи в края на първенството.

Отворено писмо на старши треньора на ПМО на ПФК ЦСКА АД - Стойчо Младенов:

Скъпи приятели и съмишленици,

С изразените публично различия по някои вътрешни въпроси в ЦСКА, на пресконференцията след съботната контрола с Миньор (Перник), дадохме повод за медийни спекулации и неверни аналогии с минали години по повод съдбата и бъдещето на нашия клуб.

Като човек, който носи своя кръст и ясно осъзнавам отговорността си за състоянието на отбора по пътя към поредната шампионска титла, трябва да кажа, че натрупаните емоции и напрежение в случая взеха връх над прагматизма. Пак ще повторя казаното в съботната пресконференция: Както аз, така и г-н Томов, и г-н Костадинов, мислим най-доброто за ЦСКА и е нормално да имаме различия. Поели сме един ангажимент - да

направим един отбор, който да постигне набелязаните от нас цели - спечелването на 31-вата шампионска титла, както и доброто представяне в евротурнирите.

Въпреки твърденията в медиите, аз ценя високо професионализма и на президента Александър Томов, и на спортно-техническия директор Емил Костадинов. Вярвам и на

казаното от тях, че ценят високо моите качества и възможности.

Публично изразените различия не са от такъв характер, че да разбият доверието помежду ни и стабилността на управленския екип. Изразените на глас различия могат само да ни направят по-силни, а не по-слаби, както им се иска на нашите опоненти и недоброжелатели.

Последните дни бе направено необходимото, за да загърбим страховете и уверено да започнем пролетния дял от шампионата. За целта бе проведена правилно планирана зимна подготовка, при идеални условия. Естествено е, че всяка промяна в отбора носи

рискове, но в това се състои предизвикателството на треньорската професия - да търсим начин да ги преодоляваме.

Аз усещам подкрепата на моите колеги и ръководители и най-вече на милионите ни фенове, за които страдаме и работим. Сега се нуждаем от спокойствие и аз призовавам всички, които обичат ЦСКА, да не се поддават на песимизъм и униние. Ще направим необходимото да запазим лидерската си позиция в клaсирането и да финишираме убедително първи, в края на първенството.

                                                                 Старши треньор на

                                                                  ПФК ЦСКА АД:

                                                                  /Стойчо Младенов/