Преди днешната тренировка на ЦСКА, Стойчо Младенов отдели внимание на многобройните журналисти, които се възползваха от единствената отворена тренировка на тима, преди мача с Литекс тази събота.

Логично, първият въпрос към треньора, бе за бразилския защитник Фелипе Машадо и как стоят нещата около него. Младенов заяви, че в момента, футболистът преминава медицински прегледи и на базата на резултатите от прегледите и от една-две тренировки, ще му бъде предложен договор до декември месец. Само от него зависи, дали ще остане след този период. Разбира се, все още се преговаря с български клубове за наши играчи, но самият специалист, не знае докъде са стигнали преговорите, тъй като Александър Томов, който води преговорите, не го е уведомявал.

На въпрос, готов ли е отборът за предстоящия първи кръг от новия шампионат, Младенов сподели, че е подробно запознат с играта на Литекс, както и със самите футболисти. Наставникът сподели, че целият отбор очаква този мач от шампионата, за да се види новия облик на тима.

„Надявам се всички да бъдат на мое разположение, за да мога да избера оптималния състав. Титулярите за мача ги имам в главата си, футболистите които използвах на турнира Плейстейшън, ще започнат в Ловеч”, каза Младенов.

„Разбира се, че отново ще държим за коректност от страна на съдиите и ще разчитаме да предоставят равни условия на двата отбора в предстоящите им мачовете. Има съдии, които не желая да свирят мача с Литекс и разбира се, ако някой от тях се падне, ще уведомя ръководството, за да вземат мерки”, сподели бившият национален селекционер.

На пресконференцията стана ясно, че е започнало  разузнаване на съперника на ЦСКА от турнира за купата на УЕФА Омония (Кипър).

За пръв път от много време насам, отборът на ЦСКА ще нощува след двубой от евротурнирите при гостуване.

На днешното занимание, индивидуално се готвиха Неи, капитанът Тунчев, Маркиньос и юношата Станко Йовчев. По всяка вероятност, първите трима ще се появят като титуляри срещу Литекс.