Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде днес обширна пресконференция, на която коментира всички въпроси около лидера в класирането. Относно ситуацията след последния кръг от есенния полусезон, наставникът заяви:

„Откровено казано, не съм очаквал такава точкова разлика. Все пак ние сме нов отбор. Благодаря на момчетата, че приеха новите без никакви проблеми. Знам, че футболът, който практикуваме, на много хора не се харесва, но мен това не ме засяга. Целта е една – шампионска титла за 60-годишнината, и затова играем предпазливо.”

Основа тема бяха и предстоящите трансфери в червения клуб.

„Все още не е сигурно привличането на Гъргоров, предстоят разговори, но това е работа на Емил Костадинов,” каза Младенов. „Има и други варианти за този пост пред мен, но Бадема е цел №1, защото е доказан футболист с характер и лидерски качества. Освен градивен халф, ще търся и десен защитник, на този етап няма да привличаме ляв бек, защото при наличието на Машадо, Роберт Петров и Вуядинович, на този пост конкуренцията е добра. Имена не желая да споменавам, но имаме страшно голям избор, както от България, така и от чужбина. Но 100% казвам, че няма да връщаме Забавник.”

На въпрос дали ще се раздели с някои от футболистите си, тъй като ще са прекалено много, специалистът каза: „Не мисля, че имам много футболисти, дори и с новите, които ще привлечем. Никого няма да освобождаваме, но ако има добри оферти за Данчо Тодоров, Вальо Илиев, Петре и Велизар, с тези момчета мога да се разделя, те са дали много на ЦСКА. Що се отнася до Фелипе Машадо, той остава в отбора, защото такова е желанието на всички ръководители.”

„Продължавам да мисля, че Левски ни е основен конкурент,” продължи коментара си Младенов. „Във вчерашната среща имаше подценяване през първото полувреме, но през второто всичко си дойде на мястото. Все пак ние не трябва да сме спокойни, въпреки голямата преднина пред съперника.”

„Нямаме никакви проблеми в клуба, работим е екип, ръководството и момчетата. Когато побеждаваме, всички имат заслуга, и целият отбор се стяга за труден цикъл през пролетта,” категоричен бе Стойчо.

Запитан дали някои публикации в медиите, че ЦСКА се бута към шампионска титла за 60-та годишнина, влияят на тима, Младенов каза. „Нека съпоставят нашите мачове и тези на съперника, и то ще се види кой отбор се бута.”

Младенов разкри, че Александър Томов е взел еднолично решението за вечното дерби да не се иска чужд съдия. „Антон Генов се справи добре с мача и това ни дава надежда, че и българи могат да свирят,” коментира той.

Наставникът обаче държеше да подчертае, че на ЦСКА предстои още работа до титлата. „Това, че сме на първо място, не ни дава право да мислим, че сме шампиони, но трябва да отдадем заслугата на играчите за това първо място.”

Стойчо Младенов призна още интересни неща. „Бях поканен от Моуриньо да отида на стаж в Челси, но поради моята ангажираност с ЦСКА не успях, а и след това той бе освободен. Но бъдете сигурни, че където и да отиде той да работи, ще се възползвам от поканата му. Който треньор си мисли, че знае всичко за професията, е умрял за футбола,” каза българският специалист.

Към Младенов бе отправен и въпрос дали би се съгласил да води националния отбор, при евентуална покана. „Не бих се отказал от ЦСКА заради националния, и мисля, че и на Станимир Стоилов ще му е много трудно да вземе такова решение, ако има предложение към него. Затова мисля, че трябва да се назначи свободен човек,” каза Стойчо Младенов.