Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви категорично, че е безсилен и не може да влияе на трансферната политика в клуба. Наставникът на „армейците” сподели, че Велизар Димитров е бил единственият играч, с който е бил склонен да се раздели до края на януари месец, но всички останали, които вече бяха продадени или предстои да бъдат трансферирани е искал да останат в тима на временния лидер в А група.

„Искам ясно и категорично да заявя пред вас, че на мен лично тези играчи ми бяха нужни, за да спечелим шампионската титла. Аз бях категорично против тези продажби. На доста постове отслабнахме и нарушихме тази вариативност, която исках да имаме. Надявам се да успеем да запазим тази точкова разлика, която да ни гарантира титлата. Аз съм безсилен да влияя върху трансферната политика”, добави Младенов.

„Велизар е единственият играч, с който склоних да се разделя, всички останали исках да останат тук. Защото ние направихме доста голяма селекция и сериозен завой. Изградихме един отбор и през есента показахме, че почти никъде не сме сбъркали. За съжаление това, което исках да се получи през зимната пауза не се получи.”

„В началото на тази зимна пауза можех да се разделя с някои играчи, но в Испания дадох да се разбере, че не бива да ги продаваме. Сега отново правим нещо и май се намери някой да го разруши. Трудно можем да реагираме в момента, за да докараме нещо качествено. Иван Иванов исках да се върне, Виданов, и Сакалиев. И ще говорим отново с Александър Томов”, допълни Младенов.

„За тия два дни – свалих 3 килограма. Това нещо не може да не ме притеснява, защото съм поел отговорността и в един момент се нарушава едно от най-важните звена – защитата. Нормално е да съм притеснен. Имаме един Ланзаат и един Данчо, който все още не е добре възстановен. Ако трябва обаче през огън и жупел ще минем, но ние тази тила трябва да я вземем. Имаме изключително голяма подкрепа от всички. Защото ЦСКА е за вас – феновете”, добави Младенов.