Треньорът на Левски Станимир Стоилов категорично отказа да назове стартовите си единайсет за дербито с ЦСКА. „Наясно съм с единайсетте, но няма да го обява. Все още изчаквам да видя, какво ще е състоянието на Живко Миланов”, отсече Станимир Стоилов.

„Какви изненади да има в състава? От деветнайсетте футболисти, които са на лагер ще излязат единайсет. Няма да пусна някой друг. Смятам, че няма с какво чак толкова да се изненадат двата отбора. Нашият тим не се притеснява от изненади, защото е свикнал да играе с всякакви отбори”, допълни специалистът.

Треньорът на „сините” се надява Левски да играе на нивото, което през последните години демонстрира в европейските си мачове.

„Искам моите футболисти да играят с главите си. Въпреки, че в сърцата им трябва да има тръпка и желание за битка, но основно всичко трябва да минава през главата, ако искаме да изиграем силен мач”, продължи треньорът на шампиона Левски.

„Тази година изиграхме прекалено малък брой мачове. Естествено за това сами сме си виновни. Не успяхме да калим нашия стил и ритъм на игра. Мисля обаче, че Левски е готов да изиграе този дерби мач. Виждам концентрация в отбора и нужното желание”, категоричен бе Станимир Стоилов.

„Дербито ще бъде спечелено от отбора, който допусне по-малко грешки в защита. Нормално е в дерби мачовете да няма много голове, защото играят равностойни съперници”, каза наставникът на Левски.

Станимир Стоилов не пожела да коментира слабите места в отбора на ЦСКА. „Не е коректно аз да коментирам противника. Хубаво е да демонстрираме нужното уважение един към друг.”

„Не обичам да давам гръмки обещания. Нашите фенове могат да са сигурни, че футболистите ще излязат, за да дадат всичко от себе си, това е повече от сигурно. Те горят от желание да се докажат на хилядите фенове на Левски, че в тях тръпнат сини сърца и сини победители. Моето изискване към отбора е - сини сърца и сини победители”, обяви желанието си Стоилов.