Старши треньорът, с най- големи успехи през последните години,Станимир Стоилов, счита че изказванията на Венци Стефанов по негов адрес му придават значимост и той „се чувства горд”.

По повод на обвиненията на белия бос, че Стоилов няма нужните човешки качества , за да е достоен за национален селекционер, Стоилов отвърна: „ Щях да съм достоен, ако бях приел неговите мотиви или интриги или неговите предложения. Но след като не съм ги приел нормално е да не съм достоен. Повече няма да коментирам. Аз каквото имах да казвам, го казах. Считам че така наречените мениджърски игри, които цяла България ги върти в националния отбор, на 99 % ще намалеят, ако спаднат обажданията към треньорите на държавния тим.”

Стоилов отговори защо не е викал играчи на Славия в националния тим: „ Смятах че нямаше футболист, който да ми свърши работа. Това е единствената причина. Не знам Чавдар Янков какъв се броеше тогава,но той игра в мача, който не бе наказан и вкара хубав гол.”

Дали победите над Славия са отговор към Венци Стефанов, ето какво мисли бившия национален селекционер: „ Смятам че той прекали. Пропуснахме покрай ушите ни всякаква информация но... За мен Славия винаги са били сериозен конкурент. Тази година направиха добър отбор, за което основна причина е новият треньор.”

Според Стоилов в Левски се стремят да са максимално коректни с всички клубове. Дали му е по-лесно да работи, след като атакуват тима, че му помагат от БФС: „Предполагам,предполагам. Ние тук не работим. Чакаме Изпълкома да вкара головете в Европа, да ни класира на четвъртфинал в УЕФА, да ни закара в групите на Шампионската лига, да ни направи два пъти шампион, да спечели Купата и Супер Купата на България и да не дават в Европа дузпи срещу Левски.”

Що се отнася до прословутата оферта, която не може да откаже, Стоилов е лаконичен : „ Аз съм приел оферта, на която не можех да откажа. Тази на Левски. Не искам да продължават спекулациите. Докато съм треньор на Левски няма да приемам други оферти. Не смятам че един треньор може да върши работата си еднакво добре на две места.”

Чуйте какво още каза Станимир Стойлов за нападките срещу него и Левски...