Старши-треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че е доволен от постигнатото на срещата с Управителния съвет и президента Тодор Батков. Наставникът на сините бе категоричен, че ще започне да се държи по-критично към играчите си и който не дава максимума от себе си или не е достатъчно добър да играе на Герена, ще напусне клуба.

„Изключително съм доволен от срещата, която проведохме. Не съм бил засегнат или обиден за поисканите оставки от собственика, той трябва да търси най-доброто за Левски”, заяви Станимир Стоилов.

„Вината за слабото представяне е в мен и в отбора. Останах изненадан накрая накрая, че от някои хора се отчете, че първоначално осмиваният План 2007 не е изпълнен. В нашата футболна действителност План 2007 бе изпълнен, дори е преизпълнен.”

„Исках да чуя от собственика имаме ли план за бъдещето. Той иска от нас като спортно-техническо ръководство План 2009. В План 2009 ще адаптираме малко повече чужденци отколкото в 2007, като целта отново е да играем футбол, който да радва и привържениците, и ръководството.”

„Разочарован съм от сегашното представянето на отбора. Играчите, които са тук, знаят какво се иска от тях, а младите трябва да се научат. Важно е опитните да заиграят както трябва.”

„Няма нещо, което собственикът да не е направил в унисон с нашите желания или да е направил нещо в разрез с тях. Искам да похваля съвместната ни работа с двамата изпълнителни директори, тъй като не сме имали никакви проблеми при работата си с тях. Искам да благодаря на ръководството”, каза още Стоилов.

„Първата работа утре ще бъде, да се уведомят утре футболистите, че това, което показват е нищо за Левски. Трябва да завиша критериите. Имаме два мача за пет дни. Няма време футболистите да четат по медиите и да има сърдити. Трябва да можеш да гледаш феновете в очите. Трябва да можеш да гледаш хората в очите, дори когато губиш.”

„Нямам намерение да утешавам някого, това не е детски дом, това е съблекалнята на Левски. Тук трябва винаги да се дава максимума. Ако има футболисти, които не искат да играят, трябва да потърсят друга съблекалня. Нашата съблекалня ражда само победители. Знаят, че ги обичам и мога да ги защитавам, но знаят, че когато не са достатъчно добри за Левски, аз настоявам те да напуснат Левски”, категоричен бе треньорът на сините.