„Аз лично съм отстранил Николай Михайлов от състава, след като разбрах подробности за случая, през другата седмица с ръководството ще решим какво да правим. Естествено, ще има сериозна глоба, дори да продължи да се готви с отбора,” заяви старши-треньорът на Левски Станимир Стоилов на брифинг преди двубоя срещу Марек. Най-коментираната тема бе отстраняването на вратаря Михайлов от състава заради неспазване на режим.

„Две години и половина аз и целият щаб, и целия клуб полага огромни усилия, за да стане той вратар, да бъде бъдещето на Левски. Не приемам вече несериозното поведение, така че в понеделник ще проведа разговори и с ръководството, и с баща му. Трябва да видя иска ли той изобщо да работи в Левски. Изморявам се, когато трябва да карам някого насила да играе футбол. Той ако не е разбрал какво ние направихме за него през тези две години, значи е безсмислено да коментираме,” каза разочаровано наставникът на „сините”.

„Аз не искам обяснения от Николай Михайлов, на оправдания съм се наслушал. Най-голямото наказание е да не си играч на Левски. Прекалено много пъти проведохме разговори с него. Той явно си живее в собствен свят, ако иска да се промени – да се променя. Ако не – има други места, където да се готви. В Левски така няма да се кара. Само от него зависи дали ще продължи да играе футбол. Имам достатъчно много работа, за да се занимавам с проблеми като Николай Михайлов,” завърши темата Стоилов и добави:„Останалите ни юноши, и Николай (Димитров), Лъчо (Балтанов), Мариян (Огнянов) и Митрев, са изключително сериозни и в тренировъчния процес, и извън него.”

Лусио Вагнер и Милан Коприваров отпаднаха от групата за мача с Марек, както и Лъчезар Балтанов. Все още се изчаква да се види състоянието на Игор Томашич, за да се прецени как ще изглежда защитата на Левски. В нападения Стоилов реши да разчита на Христо Йовов, Емил Ангелов и Димитър Телкийски. Екундайо Джаейоба отново ще остане на резервната скамейка.