„Първо трябва да отстраним Зрински Мостар и след това с цялото си внимание, с цялото си уважение ще се насочим към сериозния противник, който ни се падна. По принцип във футбола няма невъзможни неща”, заяви за Гонг старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов. Изтегленият жребий за третия квалификационен кръг на Лига Европа противопостави Щутгарт на „канарчетата”, естествено ако успеят да отстранят Зрински.

Мъри коментира и равенството 1:1 в четвъртък на стадион „Бьели брег” в Мостар: „Още преди мача казах, че всеки резултат е добър ако след втория мач продължаваме нататък. Засега сме изиграли само първото полувреме и има един резултат, който наглед е добър. Остава още един мач, в който ние трябва да си свършим работата в България, пред наша публика. Така, че все още нищо не е ясно на 100 %!”

„Ако трябва да съм честен домакините от Мостар имаха определено преимущество през първите минути. По-добре се ориентираха в мача, на терена и в жегата. За жалост нашия отбор не успя да реализира ситуациите си и през първото и през второто полувреме. Ние трябва да сме по-отговорни и по-концентрирани в завършващата фаза. Според мен в евромач, да имаш 5-6 положения и да вкараш само едно е твърде малко. Трябва да продължаваме да работим и да усъвършенстваме играта си. Най-важното нещо, което трябва да има нашия отбор е постоянството”, категоричен бе най-успешният треньор в България през новия век.

„И ме радва, и ме притеснява, че излизаме на голове положения, а не ги вкарваме. Когато създаваш е добре, но когато изпускаш – не, така че трябва да подобрим най-вече самочувствието пред гола”, завърши Стоилов.

„Най-неприятното от мача в Мостар, е че двама от основните ни футболисти напуснаха принудително. Все още отборът не се е събудил, защото се прибрахме рано тази сутрин. Имахме труден преход. По-късно през деня ще направим изследвания на Йордан Христов и Абел Анисе и ще разберем в какво състояние са. Но според е изключително тежко и едва ли ще вземат участие в предстоящия мач”