Спечелената Суперкупа от Левски оформи по твърде интересен начин статистиката свързана с треньора Станимир Стоилов. С този специалист „сините” намърдаха във витрината си две шампионски титли, две купи на страната и две суперкупи. Стоилов извъртя пълни две обиколки с всяка от възможните награди.

Категорично отбелязахме, че Левски игра неприлично слабо за своите възможности. Статистиката обаче е желязна! „Сините” обраха всичко по най-наглия начин. Футболисти и треньори взеха пълна колекция награди с лекота, като джебчия в претъпкан трамвай. Витрината е пълна, но усмивките ги няма. Причините?

Отговорът на този въпрос не изглежда труден.

Левскарите преядоха от успехи. Вдигането на каквато и да била купа се превръща в рутина, a това е сериозна опасност. Добрата новина за Стоилов, е че следващото награждаване е чак през другия май.

Има и лоша! Левски игра слабо срещу мекия отбор на Литекс. Ловчанлии започват да влизат в графата-клиенти! „Оранжевите” по нищо не се различават от Локомотив София и Славия, които са твърди абонати на тима от „Герена”.

Има ли криза в Левски? Твърдо да, ако се базираме на вчерашната мъка с Литекс! Категоричен и реален отговор ще получим в следващите няколко седмици. Стоилов умее да настрои своите футболисти на вярната честота. Топката е в съблекалнята, а не на терена. Липсата на лидери се усети в тягостната битка с Литекс. Петков бе „изоставен” от другите силни фигури - Боримиров и Топузаков. В единайсетте на Стоилов бе пълно с добри момчета и качествени футболисти, но за да биеш трябват и биткаджии. Дори и публиката го почувства. Феновете в сектор Б си седнаха след гола на Литекс.

Ерата „Стоилов” сервира цели шест трофея, за съвсем кратко време. Треньорът и футболистите му доказаха, че могат много. Във футбола, а и в живота трябва да се доказваш всекидневно. Левски вчера не го направи. Може и да е случайност?!

Иначе за статистиката - Левски на Стоилов пак влезе в златната история на клуба. Календарът на „сините” се очертава като култов - с трите купи. Липсва само „Плейстейшън”.