Наставникът на Левски Станимир Стоилов заяви, че на тима му предстои много работа на подготвителния лагер в Израел, имайки предвид многото нови футболисти в отбора.


„За момента съм доволен от подготовката. Отборът няма никакви проблеми с физическите натоварвания, футболистите ги понасят леко. Същото важи за тримата бразилци и двете момчета от Хасково“, коментира Стоилов.


„Единствено проблеми има с Шакиб Бензукан, който все още не може да вземе участие на тренировките с топка. Утре най-вероятно ще предприемем изпращане до някоя от болниците в Тел Авив, за да можем да направим по-сериозни изследвания и да видим как ще можем да тушираме проблема“, продължи специалистът.


„Дарко е близо до подновяването на тренировка с топка. Другите проблеми, които имаме са дребни и до ден-два ще отшумят.“


„В началото като започнахме работа и с предишния отбор процедирахме по същия начин. Тепърва ще се градят нови връзки и нов отбор. Има много нови играчи и трябва всички детайли да бъдат отиграни както трябва. Предстои ни много работа. В момента сме затруднени още повече, заради факта, че повечето футболисти не разбират езика и именно затова се налагат повече повторения“, каза още Станимир Стоилов.


Наставникът на „сините“ също каза няколко думи относно Валери Домовчийски, който е на проби в английския Блекбърн Роувърс, както и другите футболисти, които се очаква да напуснат отбора.


„Вчера имах разговор с Домочийски. Провел е една тренировка предния ден, вчера е имал фитнес-тест, който е преминал. Според самия него, той с е е представил на добро ниво, но в крайна сметка хората от Блекбърн ще си направят своите изводи и анализи.“


„Моята информация за Емил Ангелов е от собственика на клуба, който се е разбрал с отбора на Ловеч и оттам нататък остава футболистът да подпише личните си условия. Бардон тренира по специална програма и до края на седмицата ще имаме повече информация за бъдещето му“, допълни Мъри.