Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов отписа от сметките си за подготовката в Кипър Ричард Еромоигбе, след като вчера Нигерия продължи в следващата фаза в турнира за Купата на африканските нации. Той дори се опасява, че Ричи няма да е готов за първите срещи от първенството, които са след три седмици.

Треньорският щаб на Левски с интерес очакваше развоя в групата на Нигерия, защото ако „суперорлите” бяха отпаднали Ричи щеше да получи 2-3 дни почивка и в края на седмицата да се яви в лагера на „сините” в Агия Напа. Сега, макар съперник да са домакините от Гана, за тима на Берти Фогст има възможност да стигне далеч, та и до финала.

„Ако Нигерия се разиграе, то няма да разчитам на Ричард още дълго време. Теоретично може въобще да не го използвам в нито една контрола тук в Кипър. Пожелавам му успех с Нигерия и да играе по- често. Така може с игра да влезе във форма”, заяви Стоилов.

Другият проблем пред треньора на „сините” са контузиите на Лусио Вагнер и Шакиб Бензукан. Стоилов счита техния проблем за по-сериозен от отсъствието на Ричард. Халфове, които да заместят нигериеца има много, но защитата е оголена без бразилеца и мароканеца.

Лусио и Шакиб чакат от Германия възстановителни програми, по които да се подготвят. Бразилецът с български паспорт направи няколко обиколки на терена, докато Бензукан и днес остана във фитнеса.

Треньорът на вратарите Руслан Михайлов натовари пак здраво тренировката им, като я разнообрази с упражнения като прескачане на другия или провиране между краката на другия вратар (на снимката).

Футболистите в синьо останаха доволни от вестта, че Джайеаба си е намерил отбор, в който да играе и да заработва пари.