Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов направи любопитно сравнение между тази формация на „сините” и отбора, който пое преди няколко сезона.

„Мога да кажа, че стартираме от по-добро ниво в сравнение с предишния път. Тогава имахме някакъв изграден начина на игра, с който футболистите бяха свикнали. Сега имаме повече възможност, като скорост на отбора. Тогава имаше повече желание при играчите, защото от много години не бяхме печелили титлата. Надявам се и този отбор да покаже същия глад за успехи”, категоричен бе наставникът на Левски.

Стоилов коментира и вчерашната среща на Левски с Черноморец Бургас.

„Трудните победи се получават, когато срещу себе си имаш добър противник. Трябва ни малко повече агресивност и самочувствие. Очаквам част от играчите да повишат значително нивото си”, заяви Стоилов.

Треньорът на Левски потвърди, че ръководството на клуба се е разбрало с шефовете на Марек за трансфера на Еньо Кръстовчев. Стоилов ще ползва нападателя в контролата на Левски срещу Академик София в сряда на „Георги Аспарухов”.

„Обнадежди ме това, че футболистите започнаха да шутират от разстояние, това нещо ни липсваше. Значителна роля за настроението до последната минута изигра и поведението на публиката”, продължи наставникът на Левски.

„Грешките не дойдоха от защитата, а от това, че халфовата линия допускаше съперникът да създава числено преимущество в атаките си. Бях предвидил Вагнер да играе едно полувреме. През първото полувреме левият фланг не се представи, кой знае, колко добре”, допълни треньорът на шампиона.