Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че според него Георги Петков няма да може да пази на вратата на “сините” в мача срещу Локомотив София. Двубоят от 29-я кръг на А футболна група е утре от 16.30 часа на стадиона в „Надежда”.

“Лично моето мнение е, че Георги Петков няма шанс да се появи на терена за мача с Локомотив Сф. След като и днес не можа да тренира, едва ли ще пази. Ще се оправим с младите вратари. Двама, които пазиха в доста важни мачове от първенството. Всичко зависи от отбора, ако Левски започне да разчита на вратаря, значи нещата не са на добре”, заяви на традиционната си пресконференция наставникът на шампионите.

“Нашите съдии обременяват психиката, единственото им задължение е да свирят по правилата. Не е проблемът във футболистите, а в реферите. Понякога и те бъркат, случва се, но според мен сами се затормозяват. Хората, които възпитават играчите на терена са съдиите”, добави Стоилов.

“Винаги, когато има битка между Левски и ЦСКА има по-голям заряд. Естествено, понякога се появяват и други отбори за титлата, но няма друго дерби, което да носи такива емоции”, каза треньорът.

“В нашата програма ще трябва да играем до последния кръг, не знаехме кой ще е конкурентът за титлата, а след като дойде моментът, нормално е, ако играем добре и продължим да държим този ритъм - да спечелим”, изрази надеждите си Стоилов.

Наставникът сподели още, че неговият отбор ще се старае да атакува през цялото време на двубоя: “Ще атакуваме от първата минута, а дали ще се получи – ще видим. От доста време в нашия отбор няма въпросителни – ние избираме почти едни и същи футболисти, така че не виждам причини да търсим изненада. Ще играем в нашия стил. И за двата отбора ще е добре, ако времето е по-хладно. Много важно е кой отбор ще успее да задържи мисленето си в главата. Локомотив Сф е опитен тим, но ние също искаме да спечелим”, каза старши треньорът на Левски.