„На този етап от Левски няма оферта за Джими Флойд Хаселбанк,” това съобщи старши треньорът на „сините” Станимир Стоилов в интервю за Гонг. „Много е трудно футболист от класата на Хаселбанк да заиграе в България, тъй като вероятно има доста оферти от английски отбори. Привличането на такъв футболист ще струва горе-долу колкото заплатите на целия отбор за цялата година.”

Стоилов призна, че преди време е разговарял с бившия нападател на Челси: „Имах разговори по-рано с него, когато изтичаше договора му с Чарлтън, но на приятелско ниво. Тогава той ми каза, че си търси нов клуб в Англия.”

По-рано днес Джими Флойд Хаселбанк заяви пред БТА, че обмисля много сериозно предложението на Левски. „Да играя в Шампионската лига под ръководството на моя добър приятел Станимир Стоилов за мен ще бъде голяма привилегия. Освен предложението от Левски, имам оферта и от пет английски клуба от Висшата лига и Чемпиъншип. По принцип аз и семейството ми се чувстваме много добре в Англия, но защо да не приема предизвикателството, наречено Левски. Със Станимир Стоилов наистина ни свързва голямо приятелство от времето, когато тръгвах към големия футбол и съм му благодарен, че ме потърси с такова интересно предложение”, коментира Хаселбанк.

Относно предстоящата селекция в Левски и информациите за пристигащи на „Георги Аспарухов” бразилци и мароканци, Стоилов каза: „Бразилците, които идват са футболисти, които искаме да видим дали ще могат да влязат в игровия ритъм на отбора.

Аз харесвам мароканските футболисти, но там президента води преговорите. Набелязали сме млади играчи, национални състезатели, младежки и олимпийски.”

Мъри увери привържениците на Левски, че клубът няма да продава самоцелно футболисти: „Феновете на Левски не трябва да се притесняват, че ще бъдат продадени Домовчийски или Ричард например, тъй като собственикът на клуба е изключително разумен човек, и няма да направи такава стъпка, преди да сме подсигурили бъдещето на Левски. Пътя на Левски и на българския футбол е да се изчакват търпеливо младите играчи да израснат. Има две-три запитвания към собственика за някои футболисти, но нищо повече.”

Утре Станимир Стоилов има среща със собственика на Левски Тодор Батков, но според наставника ще бъдат разисквани само рутинни задачи.