„Чувствам се понатъжен, но същевременно се чувствам зареден да върна познатия облик на Левски. На тима му липсва динамиката, желанието за добър футбол, игровият облик и настроението в играта. От там идва мнението, че Левски не игра достатъчно красиво”, заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов в интервю, специално за Гонг.

„На Левски в момента му трябва много малко отново да бъде номер 1 в България. Много ни трябва обаче за да си върнем настроението в играта”.

„Мачът с Тампере изигра своята роля, нормално е такава загуба да окаже влияние.

Има нужда отборът да бъде обновен, да играят хора, които имат желание да побеждават. Срещу Литекс очаквах да видя променен отбор и това бе причината да стартирам с познатия състав. Казах на момчетата, че това е техният шанс да покажат, че мачът със Тампере е забравен”.

„Станимир Стоилов е сменил цял отбор - от резерви е направил отбор, от титуляри е направил резерви. Аз ще направя промяна, така че Левски да изглежда така, както искам. Може новите хора да не играят както трябва, но аз ще проява търпение. Не можем да променим целия отбор”.

„След мача с Тампере проведох среща с президента. Казах му моите идеи, моята концепция, така че през 2008 година Левски да покаже ново лице. Имам лично идея как това да стане. Трябваше да се изчака мача с Литекс. Аз като треньор бях длъжен да дам шанс на този отбор”.

„Аз няма да се спра пред нищо за да върна Левски там, където ми се иска.Това бе последен мач за тази стартова единайсеторка. В следващия двубой ще има поне 3,4 промени. Критерият за централен нападател ще бъде завишен. Аз не мога да доведа човек, който да е под класата на Домовчийски. Исках Новакович и Светльо Тодоров, също и един мароканец, но трансферите не станаха. Ние сме задръстени от посредственост. Ще има и други футболисти , които ще бъдат преотстъпени”.

„Аз мога да кажа, че имам всекидневна комуникация със Сираков, с Баждеков и даже със собственика. Загубихме радостта от футбола. В играчите на Левски има нервност, Иска се характер за да излезеш от кризата”.

„Опитваме се да привлечем нападател, но е изключително трудно е да намеря футболисти. За мен по-важно сега е да върна игровото настроение и дисциплината в отбора”.

„Аз имам морален ангажимент към Левски. Не мога да оставя всичко направено и да си тръгна. Не става дума за млади или стари, има такива, които играят добре и такива които играят зле. Аз не съм човека, койот определя заплатите. Никой не се отказва от добър футболист, естествено че няма да се откажа от него.

„Последните мачове липсваше импровизацията. Важното е как играят футболистите, а не схемата. Как изпълняваш задачите си, как импровизираш на терена. Левски ще бъде в тройката, която ще определи кой ще бъде шампион”, завърши Стоилов.