Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви след победата на тима с 1:0 над Вихрен, че най-вероятно някои от титулярите ще загубят лидерските си позиции в отбора. Наставникът на сините не остана очарован от показаното в мача от 16-я кръг на А група.

„Първо, това бе един посредствен мач за нашия отбор. Един противник, който с нищо не ни затрудняваше, стоеше изключително групиран в собствената си половина, а ние с плахо и без достатъчно самочувствие не можехме да намерим път към вратата им. Смятам, че нашият отбор трябва да играе с по-голяма увереност, особено когато съперникът играе само в отбрана. Разочарован съм от част от играчите. Иначе нямахме проблеми от страна на противника, който нямаше опасни ситуации към вратата ни”, сподели на пресконференцията след двубоя Стоилов.

„Не може да се позволява на играч да рита наш играч без топка и да получава само жълт картон. Левски се опитва да възпитава играчите да се въздържат от такива прояви, за да даде шанс на съдиите, но не може да се взима такова решение - да се дава жълт картон проява, което е за червен. Особено при положение, че се вижда, че мачът е свършил. Не бива да си затваряме очите пред такива неща”, добави Стоилов, като визираше ситуацията в 85-та минута, когато Игор Томашич бе ударен без топка от Сантос.

„Еньо Кръстовчев преминава един цикъл на подготовка и имаше така болки преди мача. Според това как се чувства на тренировките, ще преценяваме колко време ще играе. Знам ,че ни чакат още такива двубои, всички противници добре групирани и да разчитат на наши грешки”, каза Стоилов.

„Ние имам е стратегия - до лятото да изградим отбор, който да играе европейски футбол. При нас е важно да побеждаваме и да вървим напред. Но без победи не може да се гради отбор, а ако ни се отдаде възможност и противникът започне да губи точки, няма да се откажем от нищо”, добави Стоилов относно съкращаването на преднината с ЦСКА на 8 точки.

„12 хиляди евро заплата за Томашич? Поне аз не съм чувал в Левски да се дават суми като 12 хиляди евро. Така че в момента причината Томашич да играе е, че нямаме много възможности на тази позиция. В крайна сметка клубът е в правото си да решава кой кога ще играе.”

В края на пресконференцията Стоилов добави: „Имаше играчи, които прекалено бяха излезли прекалено лежерни, така че някои ще загубят титулярното си място.”