Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе със смесени чувства след равенството на „сините” в Благоевград. Шампионите стигнаха само до 1:1 срещу Пирин и вече изостават на пет точки от ЦСКА.

„Пет точки не са много, но не са и малко. Аз искам от моя отбор да търси по-агресивно победата. Не очаквах да загубим точки в този мач. В крайна сметка хората се бориха и спечелиха точка. Разликата в класите на двата отбора е голяма, Пирин имаха една греда, това е истината,” коментира Мъри.

„Общо взето, смятам, че трябваше по-агресивно да започнем от първата минута. Прекалено лесно се задоволихме с 1:0, а трябваше да потърсим решаване на срещата. Слаба организация при едно статично положение, и получихме гол, което реши мача. Имам претенции към всички минути, аз искам изразителна победа. Не можем да разчитаме само на майсторство и на това да вкараме един гол и с него да свършим. Очаквах да има доста статични положения.„

Стоилов каза своето мнение и за съдийството на Стоян Алексиев. „Българските съдии като дадат една дузпа, после започва да ги залива страх и започват да свирят всичко, фаул – има-няма – личи страх. Със страх не се свири, без значение в коя полза.”

„За първи път казвам няколко думи след мача, за статичните положения най-вече,” заяви наставникът на Левски. „Имахме достатъчно положения, за да направим разликата по-голяма. До 1:0 можехме спокойно да водим с два-три гола. Наказания ще има при всички положения,” завърши Стоилов.