"Знаем, че ни предстои изключително сериозна среща със съперник, който е почти сигурен участник в "А" група през следващия сезон. Мисля че не е нужно да споменаваме какви традиции в българския футбол има Пирин, а според мен всеки миг на несериозно поведение на терена утре може да ни донесе големи неприятности”, заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов, цитиран от официалният сайт на клуба.

„Напатихме се, за радост не фатално, срещу лидери в "Б" група в лицето на Нафтекс и Черноморец в миналите кръгове на турнира и се надявам играчите да са извадили за себе си нужната поука. Още повече, че полуфиналистът ще се излъчи само в един мач, което означава, че нямаме право на никакви грешки”, добави още наставникът на „сините”.

„За момента никой в Левски не мисли за развоя на събитията в шампионата, сега най-важното е да се класираме на полуфиналите за купата и ще гоним тази цел до край. Имаме доста да работим особено върху концентрацията при завършващия удар и не от сега съм на мнение, че липсата на самочувствие е основната причина за многото пропуски", заяви старши треньорът на Левски минути преди отборът да отпътува за Благоевград.

Ден преди 1/4 -финалния двубой от турнира за Купата на България между Пирин Благоевград и шампиона Левски, треньорският щаб няма да може да разчита на контузените Георги Петков, Елин Топузаков, Лусио Вагнер и Даниел Боримиров, а под въпрос до последно ще остане защитникът Живко Миланов.

В изказването си младият специалист засегна и темата за не спиращите претенции на ЦСКА срещу съдията и всички странични фактори "попречили" на червените в изминалото през уикенда "вечно дерби".

"До голяма степен подобни обвинения звучат несериозно и безпочвено, особено когато реферът е от Германия или както имаше случай от началото на полусезона в друг мач от Швейцария. По този показател направо вече стигнахме дъното. Безспорно всеки клуб има право да изявява своите претенции, но в Левски предпочитаме да търсим вината първо при нас", бе лаконичен Станимир Стоилов.