Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна на днешната си пресконференция, че последните събития в клуба са се отразили на футболистите.

„Дано излишните емоции през седмицата не се отразят в обратната крайност. Искам от отбора да е по-агресивен и мотивиран. Надявам се футболистите ми да са се променили в положителна насока”, заяви Станимир Стоилов.

Специалистът допълни, че все още има проблеми с контузията на Юсеф Рабех, който обаче попадна в групата за мача.

Стоилов каза, че няма да оценява бразилците, които подписаха с Левски, но е убеден в качествата на Жоазиньо и Жеан Карлос.

„Каквото имах да кажа по темата свързана с Бардон, го казах вчера. Половин човек не ми трябва, искам целия Бардон. Той е футболистът, който донесе разликата в нашия отбор, но през последните шест месеца е половинчат, като ще играе на това ниво, по-добре да играят Мариян или Лъчо”, сподели Стоилов.

Стоилов не скри, че ще заложи на следната единайсеторка за срещата със Славия: Петков, Миланов, Топузаков, Томашич, Минев, Ричард, Боримиров, Тасевски, Зе Соарес, Домовчийски и Димитров. Промяна може да има в защитата, ако Рабех все пак се възстанови за двубоя с „белите”.

Старши треньорът на Левски каза, че ще разпусне отбора веднага след мача за Купата на България срещу Черноморец в Бургас.

„Славия е отбор, който постигна много последователни победи и това буди уважението ни. Славия значително подобри игровото си поведение на терена. Причина за това е добрият специалист, който води отбора. Очаквам едно добро столично дерби. Нашият отбор трябва да играе на върха на своите възможности, защото Славия е в подем”, продължи треньорът на Левски.

Стоилов не спести комплиментите си и за Здравко Лазаров, който попадаше в плановете на Левски. „След отпадането от Тампере този вариант се размина, ние приехме пътя към подмладяване на отбора. Лазаров е един отличен футболист”, каза Станимир Стоилов.

Треньорът на Левски не пожела да коментира информацията, че „белите” ще играят за по 6 хиляди лева на човек. „Това се неща, които засягат техния отбор. Ние за такива баснословни суми не играем, освен в мачове за Купата на УЕФА или Шампионска лига”, отбеляза Стоилов.