„Ние най-добре познавахме качествата на Николай, защото работехме доста с него. За нас той бе вратар, който Левски и националният отбор може да имат дълго време”, заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов за Спортно шоу Гонг. „Аз съм горд и щастлив, че наш играч подписа договор с такъв сериозен отбор, където има шанс да направи една блестяща кариера”.

„За мен като треньор Николай е добър вратар, който има качества. Имаше неща в поведението му, заради които аз съм го критикувал и наказвал, но винаги съм вярвал, че е добър вратар и в мачовете, в които е играл, винаги се представяше на едно добро ниво. Този успех не е на един или двама, а на целия клуб. Надявам се всичко да мине нормално и Николай да подпише”.

Стоилов говори и за подготовката на „сините” в Правец:

„Всичко върви нормално, футболистите се стараят и имат желание,но жегата е малко по-голяма. Трябва воля и желание, за да се преодолеят трудностите.”

„Голяма част от новите играчи ще играят в мача в събота. Първите няколко контроли на българска земя ще наваксваме в подготовката, едната група ще трябва да настигне другата. така че не очаквайте много”.

„Ако не намерим нови играчи, ще разчитаме на тези от школата”, допълни специалистът от Хасково.