Един от най-опитните и силни футболисти на Левски е издирван от треньора Станимир Стоилов. Става въпрос за Ричард Еромоигбе, който до вчера бе участник с националния тим на Нигерия, в турнира за Купата на Африканските нации.

Супер орлите паднаха от домакините и трябва да напуснат Гана. Докато бе там с Ричи нямаше връзка на познатите на спортно-техническото ръководство негови телефонни номера. Единствено от телевизионните предавания на мачовете на Нигерия щабът на Левски разбираше, че халфът е в Гана и както стана и вчера, влиза в игра за своя отбор.

Запитан колко дни почивка ще даде Стоилов на Ричард, той отговори следното: „Чакайте първо да го открием, да се свържем с него и да разберем как е. Сега нямаме връзка, но се надяваме като се върне днес или утре в Нигерия да си включи телефоните и да се чуем.”

Треньорът заяви, че ще даде на футболиста 2-3 дни почивка да види детето и жена и след това той трябва да се прибере в България, откъдето да дойде в Агия Напа в лагера на Левски. Отиването до София е задължително, за да се извади виза на Еромоигбе.

„Ако всичко е наред с Ричи, ще разчитам на него в последните контроли тук, които ще изиграем. Той има необходимия му игрови ритъм”, сподели Стоилов.