Срещнахте ли се със собственика на Левски Тодор Батков?

Видяхме се със собственика на клуба. Обсъдихме някои неща в клуба изобщо и бъдещето на тима като селекция. Естествено той или приближени до него мениджъри, на които той има доверие,се занимават със селекцията. Надявам се до събота да има резултат. Да имаме поне още един или двама нови футболисти.

Казвате още един или двама, това значи ли, че вече има сигурен футболист?

Има. Дарко Тасевски има вече договор с нас. Искам малко да увеличим конкуренцията и да създадем по- голямо напрежение в отбора.

Споменават се вече имена на марокански младежки национали, бразилци. Вас каква селекция ще Ви задоволи?

Напълно ме задоволяват мароканските футболисти, които съм харесал.Ако успее президента да уреди тримата марокански футболисти, които съм харесал, ще бъда напълно доволен.

За двама, знаем че са защитници, а третия?

Нападател

Нещо за бразилците, които ще идват на проби?

За тях ще преценявам след като дойдат и минат пробите.

Сигурно ли е, че ще дойдат?

На този етап уверението на мениджърите, които ги водят е, че ще дойдат.

Можем ли да кажем нещо повече за тях? В кои страни играят?

След като пристигнат, след като всичко е ясно, ще получите подробна информация за да не създаваме излишни очаквания или излишно напрежение. Във всеки случай не очаквам да дойде Ван Бастен или Марадона, или Хаселбенк на проби, така че очаквам някакви нормални, добри футболисти, които да паснат на стила и на начина на игра. Много е важно футболистите, които ще идват да имат нужния футболен интелект и да имат финеса в играта, който искам да има в нашия отбор.

По спокоен ли сте след тази среща с адвокат Батков?

Аз по принцип съм спокоен. Аз никога не съм се притеснявал за бъдещето на Левски. Даже и да не взема футболисти, Левски има отбор, който съвсем спокойно може да гони целите си. Искам повече да се мисли за бъдещето. Искам да променим обстановката в отбора. Да има по- голямо напрежение за титулярните места.

Няма да се подавате на натиск. Феновете гледат в чужди двор, а там голяма селекция- много нови имена?

Нормално е. Всеки отбор си избира сам политиката, която провежда. Противникът се готви повече да спечели шампионската титла. За мен най- важни са европейските мачове. Ще се опитам да подготвим Левски да изглежда добре във втория предварителен кръг на Шампионската лига.

В събота в 17.00 часа започвате. Да очакват ли феновете някаква изненада? В смисъл някой да не се появи?

Ще има голям брой играчи, които няма да се появят, защото са освободени до по-късна дата. Официално ще представим евентуално ново попълнение в неделя, когато ще присъстват Тодор Батков и Наско Сираков. В събота играчите ще минат медицински прегледи.

Дарко Тасевски ли ще бъде този нов футболист?

Надявам се. Ще ви кажем.