Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов отпразнува днес 41-ия си рожден ден. Той е роден на 13 февруари 1967 година в Хасково. Играе в местния тим, откъдето през 1990 година преминава в Левски.

Играл е още в няколко български отбори, както и в турския Фенербахче и португалския Кампомайорензе. Със синия екип 203 мача за първенство и 37 гола. Шампион като футболист е бил 4 пъти и 5 пъти е печелил купата.

От 2004 година е старши треньор на Левски. Печели като треньор 2 титли, 2 купи и 2 Суперкупи на България. През 2006 година играе с Левски в четвъртфинални срещи от турнира за Купата на УЕФА, същата година е шампион на България и отборът влиза в груповата фаза на Шампионската лига. През 2006 година Левски играе 16 мача в Европа, което е рекорд, който скоро едва ли ще бъде надминат.

Всички тези успехи правят Станимир Стоилов най-успешния български треньор от началото на този век. През 2007-а ръководи победно в два мача и националния тим на България.

Отборът му подари победа над Артмедия в последната си контрола в Кипър. Ето какво сподели Стоилов за голлиния :

„На 41 бих се определил като човек, който иска да работи. Да направи така, че отборът на Левски да играе добър футбол.Нищо повече. Това е била единствената ми задача през тези три години, през които съм начело на Левски. Не съм търсил резултати. Искал съм да радваме хората. Имам достатъчно хъс за работа, защото държа на името Левски. Продължавам изцяло да съм отдаден на работата си. Сега имам ново предизвикателство пред мен. От много време не се е случвало да празнувам рожден ден с дъщеря ми и съпругата. Такава ми е професията. Радвам се, че те ме разбират. Свикнали са. Може би, когато дойдат други времена, може да имам и време за почивка.”

Станимир Стоилов почерпи отбора, първо с възстановяване след мача, а на вечеря и с по бира.