Спортният директор на Литекс Стойчо Стоилов заяви, че при така стеклите се обстоятелства, „оранжевите” трябва да са доволни от спечелената точка. Стоилов разкри, че финансовият директор на ловчанлии Величко Дихонов е бил ударен с предмет от феновете на Левски.

„При този развой на мача можехме да победим, накрая пък се борихме за точката. Всичко стана така, защото първият червен картон бе за Левски, при 1:1 трябваше да държим контрола на играта и да спечелим, но накрая трябва да сме доволни и ни хикса”, заяви Стоилов след хикса 2:2 с Левски.

„Меко казано феновете при този развой на мача не можеха да приемат, че Левски може и да загуби на Герена. Това се е случвало и преди, ако бяха паднали и сега, нямаше да е кой знае какво. Това, което стана не искам да коментирам. Тези ексцесии трябва да бъдат описани. Удариха с бутилка или запалка финансовия директор на Литекс Величко Дихонов. Мисля, че и ръководството на Левски трябва да вземе мерки. Футболът е игра, а не война”, продължи той.

„Можем да сме доволни на точката, но очаквах трите точки”, допълни Стоилов.

„След втория червен картон станаха най-много ексцесии. Мисля, че картонът на Кръстовчев бе заслужен. Напрежението от големия залог на мача оказа влияние както върху играчите, така и върху съдиите”, каза още спортният директор на Литекс.

„Не трябваше Кишишев да си изпуска нервите, той е опитен играч, но след като е станало, той ще си понесе последствията”, завърши Стойчо Стоилов.

Ето какво сподели и играчът на Литекс Михаил Венков:

„Можехме да спечелим. От наш мач после го изпуснахме, но мисля, че справедливо взехме точката, беше заслужено. Не мисля, че съдията е развалил мача, свири каквото имаше, едно добро съдийство”.