Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че отборът му се е провалил с отпадането от Тампере в Шампионската лига.

„Левски се провали още с отпадането от Тампере. Дребни титли и купи никога не са ме блазнели. Нивото на един отбор и качеството на треньори и играчи се виждат в европейските мачове. Тук виждаме дребни страсти и заяждания по български, кой е по-добър. Няма истинска атмосфера за футбол. Говоря за качества на терените и съпротива”, така коментира Станимир Стоилов представянето на Левски от началото на сезона.

„Никой не може да ме убеди, че не загубихме шампионата, заради лошите терени. Загубихме точки в Петрич, Благоевград, срещу Локомотив и Славия, където играхме на лоши терени. Виждате в какви блата се играе и тренира. Не е нормално в отбора да има умора. Контузиите идват от малкото мачове и лошите игрища”, отсече треньорът на Левски.

„Няма да си променим стила и начина на игра, за да угодим на лошите терени. Левски се готви за нещо по-голямо, отколкото да спечели един мач, или една точка”, продължи в същия стил Стоилов.

„Миналата година имахме шанс да играем с Локомотив и Славия през месец май на хубави терени. В блатата се разчита предимно на шанс”, допълни специалистът.

Треньорът на „сините” изрази надежда, че нападателите ще се започнат отново да бележат голове. „Играчите имат психологическа бариера от това, че постоянно им се говори, че не вкарват голове. Мисля, че има достатъчно футболисти със самочувствие, които могат да решат нещата в наша полза”, каза още Стоилов.

Стоилов не пропусна да похвали отбора на Черноморец. Според специалиста „акулите” са спечелили добър точков актив, а и резултати, постигнати срещу ЦСКА и Литекс, говорели достатъчно за класата на отбора. „Черноморец е един отбор с доста добро ниво, но смятам, че на Херо му станаха много победите, време е да загуби”, заяви треньорът на Левски относно предстоящата среща в Бургас от турнира за Купата на България.