Новината, че Левски си осигури подписа на бразилеца Жеан Карлуш, бе коментирана от старши треньора Станимир Стоилов така:

„Доволен съм. С уговорката, че играча ще трябва да премине медицински прегледи преди да подпише. Нападателят е част от наша по-дългосрочна селекция. Искам да привлечем тримата бразилци и през пролетта да обиграваме отбор за есенното участие в евротурнирите. Очаквам до часове да Левски да подпише с още един от желаните бразилци.”

Треньорът е разговарял както с Баждеков, който продължава престоя си в Бразилия, така и с централния нападател Карлуш. От бразилска страна са били коректни при преговорите и не са завишавали цената на кариоката.

Според Стоилов на бразилците им трябва период на адаптация и затова ги иска още през зимата. Те ще засилят и конкуренцията при сините.

„Бразилците са с по друга психика от нас и затова успяват” - счита Стоилов – „Естествено всичко е въпрос и на сработване. Ако привлечем тримата бразилци, то с тяхното идване ще приключи и зимната ни селекция.”