Старши треньорът на шампионите и носителите на Купата на България Станимир Стоилов даде пресконференция за журналистите отразяващи подготовката на Левски в Австрия. Ето и част от засегнатите въпроси:

Запитан за това как гледа на нежеланието на отборите от Западната Б група да играят с дублиращите отбори на Левски, ЦСКА и Литекс, той каза: „Не знам кои отбори имат претенции и за какво имат претенции. Какво да направим? Всяко ново нещо в България не се приема добре, защото не се разбира. Чак като бъде разбрано тогава може да бъде и прието. Левски няма от какво да се притеснява. Ние не сме отбор, който може да се занимава с дребни неща или дребни игрички. Тези клубове, които ги правят, те се притесняват.”

Босът на Рилски спортист Юри Галев е обвинил днес на пресконференция Стоилов и Наско Сираков, че ръководят българския футбол. Треньорът на „сините” отговори кратко: „Несериозни неща според мен. Това са несериозни неща. Дано не се налага той да ръководи футбола, защото тогава ще стане страшно за футбола.

На персоналната нападка на Галев, който е нарекъл Стоилов „хасковски бостанджия”, роденият в Хасково специалист бе още по лаконичен: „ На тъпотии няма да отговарям. Той може да си вика всичко. Няма да влизам в руслото на....”