Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви днес след тренировката на тима, че очакванията за Даниел Боримиров са били да се възстанови по-бързо. „Не знам по каква причина се проточи толкова дълго. Все още има болки. Надявам се до няколко дни и той да е готов”, каза наставникът.

Възстановяването на Петков върви в нормални граници. Днес вратарят тренира като въртеше обиколки на изкуствения терен в компанията на юношата Мутафчийски, който също е с контузия.

В петък преди мача с Вихрен ще се реши на кой терен ще се играе контролата. „Надявам се времето до петък да се оправи - каза Стоилов. - Като дойдат гостите ще преценим какво е състоянието на терените и ще вземем решение, което е най- доброто за футболистите.”

В последния момент Левски договори контрола с Вихрен за петък от 14.30, като първоначално трябваше да играе с Марек. Запитан защо се наложи промяната Стоилов заяви: „Не ние сменихме съперника, а те нас. Явно не сме достатъчно сериозен съперник за тях.”

Отново ще се разчита на юноши да играят в тези контроли. От една страна поради липсата на многото национали, а от друга юношите да трупат самочувствие.

На запитване към Стоилов, има ли вариант да иска Левски преместване на мача с Локо Сф, той отговори: „На този етап не сме разговаряли с колегите от Локомотив. Ако и те нямат нищо против, може. Ако те искат да играем в събота, ще играем в събота. Както го направят, така и ще го играем, за да има мир.”