Според старши треньора на Левски Станимир Стоилов новите бразилски попълнения, които трябва да дойдат в края на годината, ще повишат скоростната техника на шампионите.

„Очаквам те да внесат в отбора малко повече скорост и малко повече скоростна техника. В момента точно това липсва на българския футбол, играчи от типа на Мартин Петров. Надявам се бразилците да влязат в стила на Левски и с техните индивидуални качества да го доразвият”, каза наставникът на „сините”. „Продължаваме да водим преговори за третия бразилец Зе Суарес. Знаете, че в едни преговори има много страни и нещата не са прости.”

„След отпадането ни от Тампере осъзнахме, че през тази една година трябва да наложим някои от младите играчи, които имаме или да купим нови. Заради това се предприеха някои промени, които нито на мен, нито на ръководството са приятни. Говоря за желанието да преотстъпим Милан Коприваров и Емил Ангелов. Заради това и играч като Топузаков по-рядко намира място сред титулярите. Просто ако бяхме продължили в Европа, нямаше се да се предприемат тези ходове”, разясни Стоилов.

Треньорът за пореден път коментира и наболелите проблеми на българския футбол. „Представете си, ако имаме два отбора в Шампионската лига. Ние миналата година на магия получихме лиценз за стадион „Васил Левски”, какво остава при друга ситуация”, отбеляза специалистът.

Станимир Стоилов каза още при гостуването си в дискусионен клуб Футбол.бг, че е станал много по-взискателен в последните месеци в сравнение с началото на своята треньорска кариера.