- Официално е потвърдено, че Валери Домовчийски ще изкара проби в Блекбърн. Какъв е вашият коментар?

- В клуба има покана за петдневен престой в Блекбърн. Ще му дадем шанс да иде там и в края на престоя да се реши какво ще бъде неговото бъдеще. Надявам се да се представи добре и да остане.

- Може ли да не бъдат проби, а направо медицински прегледи?

- Има и такава информация. Не знам дали ще бъдат проби или директни медицински прегледи, или както казаха те запознаване с клуба, с обстановката. Ръководството може да ви отговори на този въпрос.

- Значи започвате подготовката с човек по-малко?

- Не тръгваме с един играч по-малко, а с доста по-малко тръгваме за подготовка. Това не ме притеснява, Левски има достатъчен брой футболисти. Решили сме да има нови лица, да потърсим нови предизвикателства, ще се опитаме с работа и постоянство да заслужим тази промяна.

- Седрик Бардон заяви, че не смята да се връща в Левски.

- Ако Бардон не иска да играе в Левски, не можем да го държим на сила тук, още повече, че аз не съм решил, дали Бардон има място в Левски.

- Други, като Топузаков, искат да останат, какво ще стане с тях?

- Ако има отбори, които искат да ги привлекат, никой няма да им прави спънки, в противен случай, те остават в Левски.

- Един от младите – Иво Михайлов ще бъде преотстъпен в Спартак Варна, ще се върне ли след това на Герена?

- Иво Михайлов има добро бъдеще в Левски и ще играе в отбор от А група, където ще трупа опит. Всеки, щом е футболист на Левски, има шансове да се докаже. След като се представя добре, не може да бъде забравен.

- Какво ще стане с Емил Ангелов и Коприваров?

- Предложих им да бъдат преотстъпени, но отказаха, след това не искаха да подновят договорите си с Левски. никакви притеснения. В момента, в който подновят договорите си, ще реша какво ще бъде тяхното бъдеще. Ако преценим, че доста се намалявай бройката на футболистите, може те отново да станат част от тима и да започнат подготовката.

- Всички ли ще бъдат на линия за първия ден от подготовката?

- Всички футболисти ще бъдат тук на 4-и, а бразилските футболисти пристигат на 3-и. Надявам се да няма проблеми с пътувания, полети и всички да бъдат тук и да тренират на 5-и.

- Има ли вариант Леверкузен да върне като преотстъпен Атанас Курдов?

- Леверкузен може да реши всичко, въпросът е какво ще реши Левски. Не смятам да го обигравам за Леверкузен, те не са толкова по-голям отбор от Левски. Ако го върнат, ще го взема на драго сърце, но няма смисъл да ни го преотстъпват.