Настоящият вратар на Локомотив Пловдив Стоян Колев е желан от Левски, научи Гонг. Той бе обект на внимание от страна на „сините” и в началото на първенството.

Тогава от тима на шампионите искаха, ако преодолеят съперниците си по пътя към групите на Шампионската лига, да вземат Колев за да имат втори равностоен вратар на Георги Петков. Тампере отстрани българския тим, а той се отказа от идеята да привлича стража. Стоян Колев е с договор до лятото на 2008-а година, но днес стана ясно, че е отказал да преподпише договора си с „черно-белите”.

Това е и причината още зимата Локомотив да търси трансфер на Колев, за да вземе пари за футболиста. Има вариант от Левски да предложат двама играчи и да вземат Колев. По всяка вероятност става въпрос за Емил Ангелов и Милан Коприваров. Те пък не искат да си продължат договорите с шампиона и не играят през есента.

Пред последните месеци бившият страж на ЦСКА е титуляр в състава на „черно-белите”, след като започна сезона като резерва. Той обаче не попадна в групата за домакинството на Пирин.

От Левски се дърпат за предложението на Локомотив и са готови да дадат Джоузеф Еромоигбе и да доплатят известна сума пари.

Засега двата клуба не се сближават в исканията си и изчакват по-благоприятен момент за трансфер. Очаква се решението на шефовете на пловдивчани относно казуса.

Ако Левски не успее с привличането на Стоян Колев, то има вариант за трансфер на друг вратар от отбор от А група.