Стоян Колев, Радослав Анев, Зоран Златковски и Георги Самокишев са отказали да подновят изтичащите си през лятото договори с Локомотив Пловдив.

„На всички футболисти, с които преговаряхме бе дадено време да помислят преди да вземат решение. Един от тях, който от Локомотив стигна до националния отбор обиди президента на нашия клуб като поиска 12 000 лева месечно възнаграждение“, коментира Атанас Узунов.

„Друг от тях, на който от две години се опитваме да издействаме българско гражданство постави параметри, които ние приехме, но въпреки това часове преди вчерашния мач с Пирин той отказа да подпише“, продължи Узунов.

Генералният секретар на Локо Пд благодари на Мартин Сечков и Даниел Моралес, които са показали уважение към клуба и са подновили своите контракти.

Пред събралите се журналисти бившият международен съдия призова хора от високите етажи на футболния съюз да гледат работата, за която им се плаща, а да не слугуват на дадени отбори.

Узунов добави още, че по нормативните документи на БФС е правилно Локомотив да бъде наказан с лишаване от домакинство за два мача, но предположи, че ако на отбора не му предстояха мачове с Пирин и Локомотив Сф нямаше да се наложи да играят пред празни трибуни.