Един от героите за Черноморец Бургас от началото на първенството Стоян Колев се съгласи да отговори на няколко въпроса пред клубния сайт на „акулите”. Ето какво сподели той:

Стояне, последните два мача показа много сърцата игра и направи невероятни спасявания. Как се чувстваш в отбора на Черноморец през новия сезон?

Чувствам се добре, всичко около отбора започва да се нормализира. По отношение на представянето ми, мисля че всеки футболист, който попада в титулярната единайсеторка трябва да е готов да играе на максимума на възможностите си и да оправдава гласуваното му доверие. Радвам се, че засега успявам да оправдавам моето.

Какво е мнението ти за отбора през този сезон и докъде мислиш, че може да стигнете в шампионата?

Тази година ще бъде доста трудно предвид всички обстоятелства в последно време, тъй като се изгражда почти изцяло нов отбор. Ако искаме да печелим точки, всеки един от нас трябва да играе не на 100 процента , а на моменти дори да надхвърля своя потенциал, за да може тима да се представя на нужното ниво. Не е тайна, че футболната общественост продължава да има високи очаквания към Черноморец.

Какво мислиш за двамата млади вратари в тима – Ник Дашев и Янко Георгиев. Очертават ли се като твои достойни заместници?

Да, разбира се. Това се подразбира от тънкия усет на Любомир Шейтанов, който е изградил с годините към вратарите с голямо бъдеще. Янко Георгиев миналата година направи много силен сезон с отбора на „Черноморец-Поморие”. Не случайно игра и финал за купата на България. Похвално е, че успя да превъзмогне тежката контузия, която получи миналия сезон и вече тренира на пълни обороти. Ник Дашев виждате, че вече попада в разширения състав на младежкия национален отбор. Мисля, че се представя на нужното ниво и в мачовете, които е записал за Черноморец.

Според теб има ли изявен фаворит в шампионата тази година или силите са изравнени?

По принцип фаворитите за шампион са ясни, но както знаете не винаги по-можещия, по-класния и по-търсещия победата отбор побеждава. За мен „ЦСКА” и „Литекс” са може би най-добре балансираните отбори и до момента са най-силно представящите в шампионата.

Чувстваш ли, че има още какво да дадеш на националния ни отбор?

Аз съм амбициозен човек и като всеки футболист и аз имам желание да попадам в националния отбор. Правил съм го, имам доста участия и винаги, когато съм получавал повиквателна съм се отзовавал с голямо желание. И Ники Михайлов, и Владо Стоянов са добри вратари, които с времето успяха да се утвърдят в своите клубни отбори. Те са по-млади от мен и е нормално да получават повиквателни. Аз продължавам да работя все така здраво и ако в даден момент имат нужда от мен, винаги съм готов да помогна.

Какво си пожелаваш занапред в личен и професионален план?

За един спортист най-важното нещо е здравето, защото когато нямаш здравословни проблеми, можеш да се готвиш нормално и да бъдеш винаги в нужната кондиция. А когато към това добавим и малко късмет всичко може да се постигне.