Старши треньорът на Миньор Перник Стойчо Стоев се надява титулярния вратар Иван Чворович да остане в отбора и през пролетта.

Чворович е основна фигура в състава на "жълто-черните", но към него има сериозен интерес от други клубове.

"Моето желание е да задържим Иван Чворович. Аз искам той да остане, защото дава спокойствие на отбора, но ръководството решава за трансферите", каза Стоев.

Той е недоволен от точковия актив на Миньор и смята, че през втория полусезон отборът има сили да се качи по-нагоре в класирането.

"Не ме задоволява представянето ни като актив - 15 точки. Имаме потенциал за по-предно класиране. През лятото не съумяхме да привлечем нужните хора, липсва ни сила пред гола. Доволен съм от старанието, но нямаме нужната класа да преодолеем определени отбори", коментира Стоев.

Той отговори и защо не се разчита на повече собствени кадри от школата на клуба.

"Иво Стоянов в началото играеше добре от нашите юноши, но в един момент започна малко да зацикля, не знам защо се получи така. Илиян Илиев не тренираше с нас при подготовката, защото имаше операция", обясни той.

Стоев е умерен песимист за бъдещето на родния спорт като цяло.

"Българският футбол е много зле. Това е процес, който върви от години. След 5 години пак ще си говорим същото, защото ние само си говорим, а не правим нищо", смята наставникът на Миньор.