Наставникът на Левски Стойчо Стоев изрази мнение, че едва ли Пирин ще се надиграва със „сините“ в предстоящия сблъсък между двата състава. Специалистът добави, че с оглед ситуацията с контузените е възможно отборът да излезе с двама нападатели на терена в двубоя с благоевградчани.

„Който е здрав, ще е играе в неделя. Има още два дни, в които евентуално тези, които са с проблеми могат да ги преодолеят. Тези два дни са важни в такава степен, че да преценим дали са готови да играят мач“, започна Стоев.

„Най-вероятно Сашо Александров няма да може да вземе участие в срещата с Пирин“.

„Не би трябвало да има притеснения. Може всичко да се случи. Това е една футболна среща. Притеснение няма в никакъв случай. Създаде се малко повече напрежение може би от вас, журналистите, в Левски. Има концентрация“, добави треньорът.

„Рано е за Боби Цонев. От тази седмица го включвам в игрови упражнения. Ние не бързаме с неговото включване, за да не стане проблем“.

„Аз съм далеч от мисълта да бягам от отговорност. Нещата се преекспонираха много. Първенство е дълго, за да се правят изводи. Ние сме отбор, който се стреми да преодолява трудностите. Ако не преодолеем следващата трудност, ще стане по-сложно“, отсече Стоев.

„Съмнявам се, че Пирин ще започне да се надиграва с нас. Мисля, че ще се затворят и ще разчитат на контраатаки“.

„Думата фаворит е общо понятие. Левски е клуб с по-големи традиции и някаква величини в първенството, и затова се приема за фаворит. Ясно е, че във футбола не се получават нещата винаги като идеи. Когато имаш прилични качества, рано или късно нещата се получават“, добави Стоев.

„Възможно е да опитам схема с два нападатели. Ще видя състоянието на тези, които са с проблеми, и чак тогава ще преценя кой е най-удачният вариант за неделя“, коментира специалистът.

„Създаде се някакво изкуствено напрежение след мача с Лудогорец и от тогава това напрежение взе връх в главите на футболистите. Отбор не се прави за месец-два. Отбор се гради във времето. 6-7 играчи влязоха в отбора. Ясно е, че е нужно време за стиковане, за придобиване на увереност. Не може да вземем играч януари и февруари да е на ниво, че да ахкаме и да сме удивени“.

„С кондиционните треньори търсим причините за мускулните травми, за да не се повтарят често занапред. Иначе мускулните травми са част от професията на всеки футболист. Ще коригираме някои неща, за да ограничим тези явления“.

„Не ме притеснява, че националният селекционер повика само един играч от Левски. В юношеските формации също имаме представители. Общо стават около 6-7. Предполагам, че когато нашите футболисти навлязат в оптимална форма, нещата ще са различни“, завърши Стоев.

Левски посреща Пирин в неделя, 13 март, от 16.15 часа. Срещата може да проследите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport 2 и на честотите на Дарик радио. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS