Наставникът на Левски Стойчо Стоев отговори на високите очаквания към тима, който след 12 кръга е лидер в шампионата. Той припомни изказвания от началото на сезона, когато едва ли не се предричаше, че "сините" ще се засекат в Б група догодина с вечния си съперник ЦСКА. 

"В един момент, ако направя равносметка къде бяхме преди два месеца и къде сме сега... Тогава чух, че едва ли не ще играем с ЦСКА в Б група, после се говореше, че може и да се преборим за квота в Европа, а сега сме на върха и има големи очаквания към нас." 

"Аз не усещам да има някакво напрежение. За всеки футболист е ясно, че като си в Левски е нормално да се изисква от теб добро представяне. Лятото тръгнахме от никъде, но в главите ни никога не е било, че няма да се борим за нищо. Времето ще покаже за какво ще се борим - титла, Европа." 

"Твърде рано е, до края на първенството има толкова много мачове. Един, два, три двубоя не могат да са ориентир на къде сме тръгнали. Надявам се просто да се представим добре, за да можем да знаем в края на пролетта дали сме готови за нещо голямо или не сме стигнали до този етап на развитие", сподели Стоев в навечерието на мача с Черно море. 

"Сините" приемат този съперник на "Герена" в петък вечер, а двубоят ще е повторение на финала за Купата на България, който варненци спечелиха след уникална драма в края на май. Стоев сподели и на кого ще може да разчита и на кого - не. 

"Забравен е финалът, не можем да си припомняме всеки мач, който сме спечелили или загубили. Това ще е просто мач, който е обикновен, спортно-технически. Притеснение нямам, уважение има към всеки противник. Трябва да покажеш своята визия, своя опит, за да надделееш над този противник." 

"Иначе Влади Гаджев в рамките на 30 дни ще се подготвя отделно, ще преценя кога ще може да участва в мачовете. Костадинов може и още утре да се появи, ще видим. Другите са здрави, нямам здравословни проблеми, с когото и да е." 

"Колебания нямам със състава, знам как ще играе отборът. Момчетата също знаят. А пък и нямам кой знае какви опции в средата на терена, тези които са здрави, ще участват в тази битка", сподели още Стоев. 

Той говори и за финансовата ситуация в отбора в момента и я сравни с лятото, когато се правеше селекцията. Тогава нямаше заделени абсолютно никакви средства за попълнение, докато сега положението е по-различно. 

"Във финансово отношение сега нещата определено стоят добре и това води до спокойствие. Когато един човек е спокоен, работата му е ползотворна и успехите са повече. В тази насока нещата определено са много по-добре отпреди." 

"Но ние си имаме футболисти, имаме си юноши, не е проблем кого да пуснем, да му мислят тези, които нямат. Ние даже може и повече от един да пуснем. Аз досега не съм сменял някое момче по такъв начин", сподели още Стоев. 

Според него най-важното в момента е отборът му да поддържа постоянство в играта си, а колкото до проблемите в атака, мнението на треньора е, че рано или късно те ще бъдат отстранени и играчите му ще почнат да вкарват. 

"Поддържаме ли постоянство в играта си, всичко ще е наред. В един спорт като футбола, който има много динамика, не можеш да си от първия до последния кръг да си на едно и също ниво. Дори един Байерн загуби наскоро. Но искам да имаме постоянство и загубите да са минимален брой." 

"Дали вярваме, иска ми се да вярвам, че сме решили проблемите в атака. На момчетата в нападение просто им трябват мачове, в които да реализират. Има моменти, в които не ти спори, но после се отпушваш и добиваш увереност, че не си забравил как се вкарва", завърши Стоев.