Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев заяви, че не очаква провокации от страна на футболистите на Лудогорец на терена, в дербито между двата водещи отбора в А група.

Мачът е тази неделя в Разград, а с него започва пролетният полусезон за двата отбора.

Стоев отказа да обяви двубоя за решаващ за титлата, тъй като според него, всичко в България се променя за часове, и петте точки, извадени от актива на "сините" могат много бързо да им бъдат върнати.

Дербито на 21-ия кръг започва в 15,30 часа в неделя, като ще бъде излъчено пряко в ефира на телевизия Diema Sport и на онлайн платформата Gong Play.

"Трудно ми е да хвърля думи в пространството, за това колко сме подготвени. Това, което видях в контролите е, че отборът вече влиза във формата, нужна за пролетния дял," коментира Стоев на брифинга си.

"Ако бяха поравно точките, щеше да е друго. При пет точки разлика, разбира се, че има значение. При равни точки излизаш с друга нагласа, но технически, нещата са ясни при нас - излизаме, за да се представяме максимално добре."

"Предстартова треска?! Може би има някакво напрежение, защото започва новият полусезон, но това е и мотиватор за едно добро представяне."

"Зависи, защото в момента, въпреки че сме с пет точки зад Лудогорец, може да не са пет. Може да се окаже, че сме с равни точки. Така е в България, нещата се променят, не само в спорта, а във всички сфери, всеки ден. Затова не може да говорим дали мачът е от такава значимост."

"За нас е по-добре Литекс да бъде върнат в А група, заради точките, но освен това, заради силата на А група. Аз съм "за" Литекс да бъде върнат, но си има нормативни документи."

"Не очаквам провокации от отбора на Лудогорец. Те не са такъв отбор. Изградени са по друг начин от много години. Ние сме два отбора, които играят футбол, и се надявам никой да не попречи това да се случи."

Запитан дали в някой мач Левски може да последва "примера" на други български отбори, заобикалящи правилото за млад български играч на терена, вадейки го рано-рано в мачовете, Стоев бе категоричен: "Няма такъв вариант."