Сняг се сипе, сипе, тихо на парцали, а Спортно-техническата комисия е заспала тежък зимен сън. Отложените мачове, като че ли хвърлиха в смут хората от комисията, които трябва да вземат тежките или не чак толкова тежки решения. 

Последният редовен кръг в българската А група със сигурност ще има значение за разделянето на двете шестици. Той не е чак толкова зависим от Локомотив Пловдив – Ботев Пловдив. Явно хората от БФС чакат края на пловдивското дерби, за да вземат решение, което вече трябваше да са взели.

Мачовете Левски – Марек и Ботев – ЦСКА категорично трябва да са по едно и също време. Те са в пряка зависимост и всяко едно друго решение ще погази феърплея. Да! Определено победа на "канарчетата" над Локомотив Пловдив ще бъде катализатор за промяна на мачовете, изравнявайки ги по ден и час, но това не е единственото условие. 

Хората от СТК жестоко са се объркали, ако са решили да редят програмата на база презумпцията, че Левски 100% побеждава Марек. Ако така я мислят ще им припомним един друг подобен мач – Левски – Славия. Дори Ботев да загуби точки от Локомотив подреждането не е ясно, а математиката е в играта.

Нека да разгледаме един сценарий, който ще покаже, че БФС има само едно правилно решение – мачовете на Левски и Ботев да са в един ден и час. Да кажем, че „канарчетата“ губят точки днес, а в събота Левски очаквано побеждава Марек. Тогава коя сила ще мотивира "жълто-черните" за мач с ЦСКА в неделя. Ако двубоите са по едно и също време все ще има някакъв съспенс, пък може и за кратко време.

А Хасково – Славия? Кога ще разберем кога тези два отбора ще се изправят един срещу друг? Логиката сочи, че това трябва да е в средата на следващата седмица, ама този мач е важен, за да се знае как ще започнат плейофите във втората шестица.

От цялото това чакане губи футболния запалянко. Как феновете на ЦСКА да си направят планове за гостуването в Пловдив като не се знае кога ще играят с Ботев, а наближаваме средата на седмицата? Как феновете на Левски ще си направят плановете как да си подредят уикенда, като не е ясно дали Левски – Марек ще остане в същия ден и час? 

Господа, футболът е за феновете, а през последните години направихте феновете луди с разпиляната програма. Вземете едно логично решение и то на време, а не когато ви хрумне!

Ако не сте разбрали, повтаряме, Левски – Марек и Ботев – ЦСКА трябва да се играят в един и същ ден и час, независимо от днешния резултат. Мислете логично, а не се осланяйте на това, което мислите, че ще се случи.