Юношата на Левски Стивън Петков избра да продължи кариерата си в Лудогорец, научи Гонг. Футболистът получи доста шансове от Елин Топузаков през последния полусезон, но въпреки това ще продължи кариерата си на друго място.

Гонг потърси потвърждение на новината и го получи от изпълнителния директор на шампионите Ангел Петричев, който не скри, че сделката е факт и тя вече беше обявена официално на сайта на разградчани. 

От лагера на „зелените“ твърдят, че преговорите са се развили светкавично. Но други източници смятат, че почвата е опипвана отдавна.

Официалната информация е, че ръководството на Лудогорец е подписало контракта с Петков след консултации със спортно-техническия директор Методи Томанов и треньора Стойчо Стоев. Те обявили, че са наясно с качествата на играча и биха желали да го имат в състава.


Стивън Петков ще бъде представен като играч на Лудогорец след приключване на лагера на юношеския национален отбор. Той е петото ново попълнение на шампиона. Освен споменатите Преслав Петров и Александър Василев Лудогорец привлече бразилеца Вандерсон и колумбиеца Браян Ангуло.

Стивън Петков е роден във Враца и играе като крило. Дебютира в А група още преди няколко сезона, когато Ясен Петров го пусна срещу Калиакра в Каварна. Момчето преживя няколко тежки контузии и се смяташе, че се ползва със симпатиите на Тодор Батков. В крайна сметка Петков ще носи зелената, а не синята фланелка.

По не потвърдена информация от Левски са му предложили договор, но може би самият той не е харесал финансовите условия. В момента играчът тренира с юношеския национален отбор и се готви за европейското първенство в Унгария.